Contacteer ons

(+34) 688 708 332

Stuur ons een bericht we bellen je terug!

Contact informatie:

Bericht:

Your message has been sent successfully. Close this notice.

Autoverzekering Offerte

Verzekering

Contact details:

Bent u ouder dan 25 jaar en heeft u al meer dan 2 jaar uw rijbewijs?

Ja, die heb ik ;-) Nee, nog niet ;-(

Interesse in de verzekering Car 4 Car

Ja Nee

Gegevens auto:

Weet je niet alle gegevens, stuur dan een kopie van uw gelijkvormigheidsattest en rijbewijs naar hello@medexpatinsurances.com

Uw offerte aanvraag is goed verzonden. Close this notice.

Brand-Opstal-Inboedel Offerte

Woningverzekering

Ik ga akkoord met de verwerking van mijn persoonlijke data gegevens voor aanvraag woningverzekering

Yes No

Contact informatie:

We bellen u niet op maar zonder telefoonnummer kunnen we uw offerte niet opslaan ;-(

Te verzekeren adres:

Uw offerte aanvraag is goed verzonden. Close this notice.

Hospitalisatieverzekering Offerte

We bellen u niet op maar zonder telefoonnummer kunnen we uw offerte niet opslaan ;-(

Heeft u de polis nodig voor residentieaanvraag?

Ja Niet specifiek

Heb je voor meerdere personen nodig, maak een tweede aanvraag of stuur ons een mailtje aub

Uw offerte aanvraag is goed verzonden. Close this notice.

Huisdierenverzekering Offerte

Contact informatie:

Uw offerte aanvraag is goed verzonden. Close this notice.

Levensverzekering Offerte

Waarde te beschermen:

Contact informatie:

Heeft u in de afgelopen 12 maanden tabaks- of nicotineproducten gebruikt?

Ja, dat heb ik Nee, dat heb ik niet
Uw offerte aanvraag is goed verzonden. Close this notice.

Reisverzekering Offerte

Waarde te beschermen::

Contact informatie:

Reis

Uw offerte aanvraag is goed verzonden. Close this notice.

Uitvaartverzekering Offerte

Uw offerte aanvraag is goed verzonden. Close this notice.

Tandverzekering Offerte

Uw offerte aanvraag is goed verzonden. Close this notice.

Tips bij woningverzekering in Spanje via Caser Seguros

1 – Weet dat je niet verplicht bent bij je hypotheekbank een opstalverzekering af te sluiten!

Een opstalverzekering is niet verplicht, enkel als men een hypotheek op het huis heeft wel. Dan is men wel verplicht een verzekering af te sluiten met een hypotheekclausule ten gunste van de hypotheekbank. Men is echter niet verplicht zo een verzekering af te sluiten bij de hypotheekbank zelf.

Indien de bank u toch om commerciële redenen zou ”verplichten” bij het afsluiten van de hypotheek, weet dat u het volgende jaar zonder problemen naar een “echte” verzekeringsspecialist zoals Med Expat Insurances kan overgaan. Let wel op! Banken verzekeren meestal enkel het bedrag van de hypotheek, zonder voor u na te gaan of u teveel of te weinig verzekerd bent,… Opstalverzekeringen of brandverzekeringen dienen gebaseerd te zijn op de herbouwwaarde van de woning. De waarde van uw huis in Spanje en de herbouwkosten stijgen minimum met de jaarlijkse inflatie.

2 – Zorg ervoor dat u ook verzekerd bent tegen natuurrampen!

Med Expat Insurances biedt de polissen aan van Caser Seguros. Automatisch in uw premie zit een betaling aan het consorcio (Spaanse waarborgfonds). Hiermee is uw huis in Spanje ook verzekerd tegen natuurrampen. Gezien extreme regenval (gota fría) en hevige rukwinden met grote regelmaat voorkomen, is dit van groot belang.

3 – Weet bij het afsluiten van de inboedelverzekering dat u correct gedekt bent en aan welke voorwaarden u moet voldoen.

Door een gesprek met het team van Med Expat Insurances komt u niet voor verrassingen te staan. Weet wat precies gedekt is en aan welke voorwaarden u moet voldoen om voor uitbetaling in aanmerking te komen.

Callcenters, internetverzekeringen doen de moeite niet om hier dieper op in te gaan, met alle negatieve gevolgen voor het uitbetalen van uw schade. Sommige verzekeringen sluiten diefstal tijdens uw afwezigheid uit. Sommigen dekken het barsten van leidingen niet… Sommige verzekeringen eisen dat u de aankoopnota´s van de gestolen of beschadigde spullen voorlegt, wat voor grote problemen zorgt indien u die niet (meer ) hebt… Lees de kleine lettertjes goed van uw huidige polis. Kijk na of u wel gedekt bent voor storm, blikseminslag, brand, regenval. Wordt uw antenne of schotelantenne wel vergoed? Worden de zonnepanelen vergoed indien het gebouw verzekerd is? Bij een inboedelverzekering moet u er op letten dat die afgesloten is tegen nieuwwaarde, met uitzondering van antiek tegen dagwaarde.

4 – Hebt u de gemeenschappelijke delen via de “comunidad” verzekerd ? 

Ga er dan niet van uit dat de inhoud verzekeren volstaat. Sommige eigenaar gemeenschappen hebben een eigen verzekering. Deze dekt meestal maar een deel van het gebouw en heeft beperkte garanties. Soms dekken ze enkel de gemeenschappelijke delen (trappen, lift, hal ) of alleen de ruwbouw (de buitenmuren…) Dit is in de meeste gevallen zo. Dus het appartement met eigen keuken, badkamer, vloerbekleding, tegels enz. zijn niet gedekt. Wilt u zeker zijn, dan kan u beter het gebouw ook zelf verzekeren. Anders moet u jaarlijks controleren, wat gedekt is, of de volledige betaling correct gebeurd is, of er geen wijziging in dekking is gedurende de volgende jaren. Informatie die u moeilijk zal krijgen. Daarom dat de meeste eigenaars geen risico’s willen nemen en het zelf verzekeren.

5 – Wat is het verschil in dekkingen als de woonst bestemd is voor verhuring?

Indien u kiest voor de woning te verhuren, worden volgende wijzigingen toegepast. 
*Juwelen, collecties en objecten die eigendom zijn  van de huurders worden uitgesloten.
* De volgende garanties worden algemeen uitgesloten: 2.16 herplaatsing documenten, 2.19 voeding in diepvries, 2.22.2 diefstal zonder inbraak, 2.22.4 overval buiten de woning , 2.22.6 frauduleus  gebruik van kredietkaarten en cheques, 2.25 reizen en tijdelijk verplaatsingen, 2.27 accidenten  huispersoneel.
  (allemaal vrij logisch)
*Volgende wijziging wordt toegepast op de garantie 2.22.1 : diefstal en overval: van deze garantie worden uitgesloten: juwelen, collecties, cash geld , waardepapieren, cheques,… (ook vrij logisch, maar dit betekent wel dat in dit geval geen cash geld gedekt kan worden)
*De garantie: 2.26, wettelijke aansprakelijkheid, borgen, verdediging en reclamaties , wordt exclusief gelimiteerd, tot schadevorderingen  van goederen die behoren tot het verzekerde gebouw of de verzekerde inhoud en die eigendom zijn van de verzekeringshouder.  (dus niet van de huurders)
*In dit geval is de wettelijke aansprakelijkheid tegenover de huurders ook wél gedekt.

Mijn advies: kies voor “bestemming voor verhuring” altijd. (tot het moment dat u beslist het nooit meer te verhuren uiteraard,..)

Voordeel:
-uw wettelijke aansprakelijkheid zal gedekt zijn tov de huurder.
-U verliest geen rechten op de gewone garanties als brand, de normale wettelijke aansprakelijkheid van de woonst,…
Het enige wat uitgesloten wordt zijn dekkingen die in uw geval ofwel minder belangrijk zijn zoals, voeding in de diepvries, overval in de straat,…  Andere garanties zoals juwelen,… zijn meestal gedekt via  uw brandverzekering van uw thuisland of via uw familiale of WA verzekering in uw thuisland, omdat u hier niet woont.

Ter informatie:
Indien u plannen hebt om op lange termijn te verhuren (langer dan 1 jaar) dan raad ik een aparte rechtsbijstandverzekering voor verhuurders aan, o.a.  om u te beschermen tegen eventuele problemen met huurders,…  Dit kan echter alleen voor huurcontracten langer dan 1 jaar. 

6 – Wat dekt de garantie huispersoneel?

Wat de dekkingen van deze garantie betreft , vind u de beschrijving in de algemene condities art 2.27. Deze dekking geldt dus voor huispersoneel dat enkel vergoed wordt door de verzekerde  tegen het risico van overlijden en permanente totale of gedeeltelijke invaliditeit ten gevolge van een accident in de  betreffende woning tijdens het werken.  De exacte details en vergoedingen vind u in de particuliere condities.

In Spanje zijn er meerdere manieren waarop huispersoneel werken, als zelfstandige of via een bepaald type contract,.. via een bemiddelend bedrijf of niet,..  Dat bekijkt  u best met de betreffende persoon zelf.

Maar wat  de verzekering betreft, is het zo dat er bij een schadegeval gevraagd wordt dat u 2 dingen kan aantonen.
–          Dat het accident inderdaad plaats had bij u thuis tijdens het werken  en het uitvoeren van een arbeid als huispersoneel.
–          Dat deze persoon effectief op regelmatige basis  voor u werkt (Uiteraard moet dit officieel aangetoond kunnen worden)

Om een prijsindicatie te geven, wat dit kost.
Kapitaal van 12 000€ ,ongeveer 20-25€ jaarlijkse premie
Kapitaal van 30 000€, ongeveer 40-50€  jaarlijkse premie

Daarnaast kan u een  WA verzekering (RC patronal) als werkgever van huispersoneel afsluiten om u te beschermen tegen reclamaties (materiële of lichamelijke schade) waarbij u verantwoordelijk voor gesteld kan worden: dit is uiteraard ook alleen geldig als er een contractuele overeenkomst is met de werknemer, maw als die persoon oficïeel ingeschreven is, al is het maar voor enkele uren per week, en er dus ook sociale zekerheid voor betaald wordt.  

7 – Wat dekt Caser Seguros bij tuinschade? 

Via de garantie van het heropbouwen van de opstal  zijn alle bomen net zoals de rest van de opstal automatisch gedekt aan 100%. Gedekt dus tegen brand, explosie, blikseminslag, schokken, rook en roet,…(uitgesloten: vandalisme en atmosferische fenomenen  zoals bij alle maatschappijen)

De andere garantie die bij Caser Seguros reconstructie van de tuin noemt geldt voor de beplanting in de tuin die geen bomen betreft: 
Reconstructie  van de tuin ten gevolge van een door de verzekering gedekte schade: verzekerd tegen eerste risico tot 100% van de waarde van de opstal met een limiet per geval. (uitgesloten vandalisme , overstromingen, atmosferische fenomenen,… net zoals bij alle maatschappijen)

De grootste kostenpost bij het heropbouwen van de tuin na een bovenvermelde schade  is immers de kost van de bomen en de heropbouw van geconstrueerde balustrades, paadjes, trappen, scheidingsmuurtjes, … allemaal zaken die wél voor 100% gedekt zijn bij Caser Seguros.

U bent automatisch gedekt voor natuurrampen door het Spaanse consortium, gezien een deel van de premie automatisch naar hen doorgestuurd wordt.
 

Levensverzekering

Wij beschermen u tegen financiële zorgen

We nemen altijd graag de tijd om u
vragen te beantwoorden

Bedrijfsgegevens

Med Expat Insurance
Rudi & Conny Slabbinck - Develter

Avenida de los Nenúfares s/n, Vivero de Empresas,
despacho 9, 03184 Torrevieja

Contact informatie

E-mail address:
hello@medexpatinsurances.com

(+34) 688 708 332

Maandag-Donderdag: 10u00-16u00
Vrijdag: 10u00-14u00
Zaterdag: 10u00-14u00

Buiten deze uren enkel via WhatsApp bericht